martes, 2 de julio de 2013

Brevet 600 Granollers 2013


Brevet 600 Granollers 2013.











Aquest 29 i 30 de Juny vaig fer el 2on 600 d'enguany.
Era tot un repte,perquè a principi de temporada,em vaig plantejar de fer-ne un parell de cada distància i ho he aconseguit.
Després del 600 de La Pobla,tenia dubtes de quins fer... què si el de La Corunya,ò el de Saragossa ò el de Granollers. 
Al final,per qüestió de temps i desplaçament per fer-lo,vaig decidir de fer aquest de Granollers... comptant que ja havía fet bona part del recorregut l'any passat a la BPB i pensava que no podia haver grans sorpreses...
Poc abans de les 4:00h del matí,estic esmorzant  per enfilar el camí cap a Granollers. Hi arribo passades les 5:00h. Ja n'hi ha 3 recollint els carnets,un noi de Figueres,en Fco Santiago i en J. Asensio. Faig inscripció d'últim moment. No m'agrada fer les coses d'última hora,però prefereixo que la comissió que s'ha de quedar el banc per fer la transferència, ja que on visc no tinc oficina d'aquella entitat,ni prop tampoc, sigui per al club organitzador. 
Veig molts dels companys, amb qui vaig pedalar al seu costat fent el 1000 de l'any passat (J Valls,J Asensio,J.M.Vázquez,F.Santiago, F. Garcia)
La cosa pintava bé,perquè ja els conec i sé quin és el seu ritme per puguer anar amb ells sense patir massa.
Cap allà a les 6:15 del matí, ens autoritzen a marxar i comencem el nostre calvari...
Però el plantejament que vaig fer amb aquest 600, em vaig equivocar... als pocs km de sortir,allò es va trencar i em quedo amb els de davant. 
Anem fent,esperant què ens agafin els que s'han quedat (almenys jo, perquè suposo que els demés no devíen voler-ho)
Es va molt depressa. Fins i tot l'aturar-se a pixar,s'allarga tot el possible per no perdre roda... Quan no puc més,m'aturo aprofitant que s'ha aturat un altre (en Ramiro) però ell acaba aviat i s'en va... jo he de buidar-la del tot! Em foto una suada per agafar tot el grup. Sort que més avant hi havía un stop i es veuen obligats a aturar-se per la circulació molt intensa. Amb aquesta ocasió,penso que... beneïts siguin els cotxes!
Seguim a bon ritme fins al primer control a St Pere Pescador. (km 118 i penso que massa bon ritme)  Anem sobre una vintena de companys i per posar segell és un show anar amb tanta gent... així que en Xavi,Cordal i jo,anem a un altre lloc. Estem llestos deseguida. Cordal s'entretingué una mica i Xavi i jo fem camí, amb un company d'en Xavi que ens acompanyarà fins pujar el Coll de Banyuls (Déu n'hi do, quina escalfada d'entrenament)
Sortint de St Pere,veiem a tot el gros del grup,aturats a la benzinera i supermercat. Poc després ens agafen el noi de Figueres, en Ruiz,en Gonçal,un altre de Man (no recordo el nom) un francès que crec que es diu Francis i en Pep que s'ha fotut una escalfada de campionat sense caler per passar abans per l'Escala. Abans de la pujada a Banyuls,després de l'Espolla,anem un grup de 7. Enguany no ho trobo gens pesat,perquè a la BPB passada,em va semblar duríssim.  La veritat és que després de la pujada,compensa veure el paisatge al vessant francès. Faig les fotos de rigor i seguim cap a França. La baixada és vertiginosa,l'asfalt amb bon estat,moltíssimes corbes i els peralts al contrari. (m'ha faltat ben poc per sortir de la carretera un parell de vegades)
Una vegada arribem a baix el camí és molt dolent,amb molts de forats i saltirons. Ens aturem a una font per carregar aigua. Sembla ferro líquid. Quasi s'ha de mastegar per empassar-la... Els hematocrits els tindrem prou carregats,però els ronyons,potser patiràn per filtrar-la. 
Passem Banyuls i anem cap a Argelès sur mer. Vaig fent fotos de sobre la bici. 
A Argelès segellem. Ho fem a una fleca/pastisseria i tots li comprem de beure i menjar. Descansem mentres mengem i arriben un bon grup que venien darrera. Emprenem la marxa tots 7 cap a Le Boulou i Prats de Mollo. Abans d'enfilar l'Ares,veig a en Pep que va molt fotut. Ens aturem a una font per carregar aigua  i em diu que pensa que té febre.Em sap greu no puguer fer res per ell.A partir d'avuí,ja sé que he de portar l'ibuprofè... Gonçal no s'ha aturat i segueix tot sol. Tal i com anem omplint,anem marxant. Pujo amb en Xavi i poc després ens agafa el noi de Figueres (que va com una moto) i una mica més allunyat en J.L. Ruiz. Anem una bona estona junts però l'Ares, tard ò d'hora,passa factura a tothom,així que cadascún puja com pot.  Primer no vull deixar anar als dos de davant,però sort que s'en van,perquè en deixar-los,pujo al meu ritme i em refaig. Em trobo bé. Fins i tot m'aturo a fer fotos al bestià. 
Al gps veig que porto 10h de temps parcial i hem fet quasi 251km, estic pujant rampes del 10% (i no són de les més dures) la mitja és de més de 25 km/h i són les 17:07h. Recordo que l'any passat a la BPB,eren les 12 de la nit quan havía conquerit l'Ares i ara eren les 5:30h. Puc gaudir del paisatge i fer fotos. Al moment arriba en J.L. Ruiz. i em diu el mateix que jo pensava abans... que quan m'ha perdut de vista,s'ha refet i ha pujat al seu ritme sense patir amb excès.  D'aqui fins l'arribada,ja farem el brevet junts. Em poso roba d'abric per no qudar-me glaçat i seguim el nostre camí. Baixem cap a Camprodon i en Ruiz punxa...se li ha clavat un filet d'acer i ens aturem per reparar.  Llavors ens passen els que havíen arribat a Argelès quan nosaltres vàrem marxar.  Passat Camprodon carreguem aigua a una font. Faig unes fotos.Anem amb bici i de quan en quan mengem,però ara ens vé de gust quelcom més consistent,així que a St Joan de les Abadeses,fem uns plats combinats amb patates (ració extra),llom i croquetes.
Amb la panxa plena anem en busca de Ripoll i Berga. Posem el segell i prenem coles al bar de Berga. Encara és de dia,però aviat es fà de nit. Passat Solsona sortim de la ruta per carregar d'aigua a una benzinera i prenem unes coles i l'entrepà de pernil que he demanat a St Joan de les Abadeses. En Ruiz s'en empassa un altre de llom.
Ja tenim forces per arribar a Agramunt. Quan arribem són les 3:12h i tot és tancat. Fem unes fotos al costat de l'indicador d'Agramunt, perquè no tenim clar de trobar res obert i quan estem sortint,un bon home amb cotxe,s'atura i ens pregunta si volem segell... No m'ho puc creure! Es veu que te la sandvitxeria Itzel i és l'únic local del poble encara obert. Anem ràpidament pel segell i prenem uns cafès.
La son comença a fer acte de presència. Vaig més despert que a l'últim 600 de la Pobla,però no em costaría gens ni mica quedar-me adormit a qualsevol racó.S'ens fa de dia passat Calaf. Pujem la Fonollosa (un altre clau en el camí) i passades les 7:00h estem a Manresa, asseguts a un banc del carrer i menjant una pasta plena de xocolata, d'una fleca que hem trobat oberta (caloríes per cremar aquests últims km)  Abans d'aquest forn,tot era tancat. El ticket de caixa ens val com a justificant de pas.
Després de Manresa a Granollers,aquests 65 km es fan eteeeeeernsss. Mai hi havia passat i desconeixía la zona. Les cames estaven molt castigades i aquelles pujades... que no s'acaben mai... em van acabar les monedes de valor petit,per no dir "la calderilla".
Al entrar a Granollers venint de l'Ametlla,trobem un mercat al carrer que estava ple de gent per tot arreu. A vegades amb bici esquivant la gent i unes altres a peu passem com podem i arribem finalment al local del C.C. Granollers quan són les 10:55h. Davant nostre,només 4 i 1 que ha plegat.
En Pep,Xavi,el noi de Figueres i Francis (no sé l'ordre). Segons els meus comptes ho hem fet amb 28:40h. Demanem a en Juan Zarrias que ens faci la foto de rigor i crec que ja hem cumplit amb el plantejament d'enguany.
Ara ja,dues setmanetes i a pel 1000 de Massamagrell i després a l'Agost la MGM de 1200km.




Podeu veure les fotos aqui.

2 comentarios:

peret dijo...

Company no saps l'admiracio que ting envers les teves gestes maratonianes es que tant sols de persar-ho ja em fa mal el cul i sobre tot el apartat son te que ser terrible ,enhorabona per la teva gesta ja no tan sols acabarla ,si no asobre fer-ho el cinque "chapeau"

Agustí dijo...

Gràcies Pere.
La admiració és recíproca. El que tu fas,hi ha molt poca gent que ho superi. L'enhorabona per l'èxit de la quebranta. Em trec el barret!