domingo, 21 de abril de 2013

Brevet 300 El Pla de Sta Maria 2013


 300 El Pla de Sta Maria. 2013

Aquest dissabte passat dia 20/04/2013, vaig fer el brevet de 300 del Pla de Sta Maria.
A les 4:30h del matí, toca diana i després d'esmorzar una mica,cap allà a les 5:00h surto cap al Pla. Arrivo a les 6:30h. Agafo el carnet de ruta i tot i anant amb manguitos i perneres, m'en adono que fà un fred que pela... M'he oblidat l'impermeable i necessito tapar-me d'alguna manera...
Improviso un impermeable d'una bossa d'escombreríes i va d'allò més bé. (supervivència)
Veig molts de companys d'altres brevets que s'apunten a l'últim moment. En som més de 50!!
A les 7:00h sortim i fà un fred que és massa... sort de la bossa d'escombreríes...les hagués passat molt magres sense ella.
Amb nosaltres venen uns nois de Valls que tiren del grup força depressa.  A la Secuita, km 15 és el primer control. Com anem tots junts i només és un carrer,per no provocar un embús,passem sense aturar-nos... de la organització s'en encarregaràn del segell.
Anem cap a Reus i Pratdip que és el 2on control. Aqui segellem a una botiga de la cooperativa. Els més ràpids,s'en tornen cap enrrere i el company Joan Marcó i jo seguim cap endavant. Ell s'ho coneix tot i en un no res estem de nou a la carretera... això sí, hem pujat per uns camins de formigó...
Moltíssima estona hem anat per davant de tot,però a molt bon ritme. Després ens agafen 2 nois que seràn els que arrivaràn primers.
Anem cap a Tivissa i segellem a El Molar. Prenem una Coca-cola i seguim...
Es baixa el ritme i això fa que aquells que no coneixen les carreteres vagin més a poc a poc. Les primeres fotos són de llavors. Ens ajuntem uns 10/12 ciclistes. Al davant sempre anem els mateixos... i com sempre, també els mateixos van xupant roda... no dónen ni un sol relleu.
Marquem un ritme molt exigent i ens quedem 4, que sóm els que arrivem al control de La Pobla de Cervoles a LLeida (Les Garrigues) per una carretera que és un malson... quina angoixa passar per aquí... ni tractors hi havíen!!
Aquí el company i jo,ens mengem un entrepà de truita boníssim,mentrestant els altres 4 que han arribat,segellen i marxen escopetejats. Ja no veurem a ningú més de tot el brevet. Amb tranquilitat prenem una cerveseta i una cafès i seguim cap Sant Martí de Maldà i la LLacuna.
Abans passem per la vora de les restes del monestir cistercenc de Vallsanta (Guimerà) i li faig unes fotos. No farem cap récord de temps,però sí un temps per al record.
A la Llacuna,ja conec on sóc. Hi he passat amb companys del club. La última vegada amb en Miquel. Segellem a un bar i s'interessent molt pel que fem. Ens fan preguntes, com que d'on veníu,on aneu i s'en fan creus... Prenem una coca-cola i seguim cap a l'alt de la Llacuna i a dalt de tot girem a la dreta per una cruïlla que ens portarà al Monestir de Stes Creus. Aquest camí rural,és una delícia. (res a veure amb el que ens ha portat a La Pobla de Cervoles) Ja portem 270km i vull assaborir els últims 30km i escaig que resten.
Aquest camí fa baixada i ens porta a una carretera que no sabem cap on tirar, a la dreta fa pujada i a l'esquerra baixada... El cor em diu d'anar cap a baix, però... portem massa km a les cames com per haver de fer-ne més sense necessitat i tornar cap enrrera. No hi ha cap indicador. Ens fixem una mica i veiem que un dels suports de l'indicador de La Llacuna  hi ha enganxada una fletxa de la organització. El C.C.Planenc s'ho ha "currat" molt. Pujem una mica més i cap al monestir...
A Stes Creus demanem que ens facin una foto. Després només ens queda anar a Pont d'Armentera i El Pla a 11km. Fà una mica de pujada i quan sóm a dalt anem planejant fins al Pla. Fà una mica de ventet,però quan veus el final,surten forces d'on no n'hi havíen.
Arrivem després de 12:15h de pedalar. Davant nostre només 4. Tota la estona he anat per sobre de 150 ppm. I un ascens acumulat de 4066m. Molt satisfet  del resultat i per portar un company com en Joan Marcó.
l'1 i el 4 de Maig voldría fer el 200 i 300 de Manresa.

Per veure fotos feu click aqui

7 comentarios:

Ivan dijo...

Agustí, felicidades por tener otra más en el bolsillo... y aunque ya sé que es una brevet y no es competitiva, también por acabar tan adelante, pues quiere decir que estás como una moto. A ver que tal van las de larga (todavía más) distancia!.
No obstante, creo que para que la crónica fuera totalmenet completa, faltaría la foto con la bolsa de basura!.

ANTU dijo...

Jajajaja! Esa foto! Jiji.
La verdad Agustí que cada vez que leo una crónica tuya de Brevets me hago cruzes!!!!!!
Eres un buen TurboDiesel...

ANTU dijo...

Jajajaja! Esa foto! Jiji.
La verdad Agustí que cada vez que leo una crónica tuya de Brevets me hago cruzes!!!!!!
Eres un buen TurboDiesel...

Agustí dijo...

Gracias Ivan y Antu.
En mi defensa diré que el material del "apaño" que hacia de impermeable era del plastico de la típica bolsa de basura... toscas mangas y agujero para la cabeza. No me pasará más,pues de ahora y en adelante chubasquero de repuesto permanente en el furgón.
Iba ridiculísimo,pero hizo su función.

Jonatan dijo...

Felicidades Agustí! LA verdad que tendría que ser gracioso ver un ciclista con una bolsa de basura, pero si cumplió su función perfecto.
Mucha suerte para las próximas.

dani soto dijo...

Es increïble el que fas Agustí. quines kilometrades que et fiques. Felicitats i esperem crónica de la següent en breu,...espero que sense bolsa d'escombraries.

Agustí dijo...

Moltes gràcies Jonatan i Dani.
No pensava que tingués tant de ressò l'afer de la bossa...Ja tinc l'impermeable d'emergència al furgó de manera permanent.