sábado, 12 de mayo de 2012

Brevet 400 El Pla de Sta María



Brevet 400 El Pla de Sta María. 5-5-2012.
En primer lloc i abans de res,voldria agrair el treball que va fer per mí,el meu company i amic Joan Marcó Sancho del C.C. Alcover.
Sense la seva ajuda,potser encara estaria pedalant per aquells móns de Déu.

Aquesta vegada vaig haver de matinar una mica més que al 300 de Tàrrega, perquè gairebé arribo quan ja han sortit.
Així que el despertador  sona a les 3:10h del matí. Després d'esmorzar, agafo el furgó i cap al Pla de Santa María.
Veig a l'Àlex i al Joan. Dels demés en conec alguns de vista... Esperava al Sergio (el meu company de Club) que va dir-me que vindria, però no es presenta...
En aquest brevet porto una càmera per fer fotos i una gravadora per recordar detalls del brevet puntuals (llocs, horaris, detalls, aturades, etc)
A les 6:00 del matí i amb puntualitat britànica, es dona la sortida. Durant tot el trajecte tindrem el vent com a company de viatge, fins atipar-nos.
El primer control és a Cambrils. Són les 7:38 quan segellem a la primera benzinera de l'entrada del poble. El dependent al·lucina  amb colors quan ens veu entrar a 20 tios tots de cop...
He comprat aigua... Fins al proper control a Ulldecona no m'aturaré i falten uns 90 km.
A Cambrils, la penya marxa escopetejada... Trobem a un, el Josep Batallé de la Bisbal d'Empordà i se’ns afegeix. Ara  som tres,el Joan el Josep i jo per lluitar contra el vent. Es va molt bé i els relleus són fantàstics. Poc abans del Coll de Balaguer, passat Hospitalet de l'Infant i abans de la C.N. de Vandellòs agafem al grup davanter. Per darrere nostre va un bon grup amb l'organitzador de la prova.
El ritme d'aquests primers és un pèl massa per nosaltres i decidim d'anar al nostre ritme...
Tenim la referència del grup davanter que ni se’n van, ni els agafem. Passem l'Aldea i Amposta. A la sortida trenquem cap a Freginals.
 Això ho recordo de  quan hi anava amb el company Prudenci i feia més de 30 anys que no hi passava.
A Freginals agafem al grup de davant un altre cop i anem per la T-331 que va a Ulldecona.
Aquí, segellem a una farmàcia. Són les 10:30h quan els demanem el segell, ens pregunten que perquè el volem... No sé si els convenç massa la
resposta perquè es queden amb una cara... Amb el segell al carnet de ruta, ens aturem una mica més endavant a un bar i demanem unes coca-coles  per beure amb l'esmorzar. Jo porto 3 entrepans de truita amb patata. Després veuré que no cal passar-se amb portar el menjar.
És millor aturar-se i demanar un entrepà i beguda a qualsevol bar. El cos agraeix un petit descans... Demanem un cafè. Ens fem la foto de rigor i emprenem la marxa per la carretera de la Sènia cap al barri Castell i Sant Rafel del Riu.
D'aquí en busca de Traiguera. Fa força vent i es aquí quan comença el meu calvari personal. Ens aturem a repostar d'aigua i prendre un aquàrius.
Prenen la N-232 que ens portarà a prop d'Alcanyís.
Ens fem unes fotos passat Traiguera a una mena d'Hostal, on hi ha una cabra salvatge dissecada...Són les 12:15h.
Joan em diu que a partir d'ara anirem trobant cadàvers per la carretera. Les forces van minvant i l'esforç del matí passarà factura.
Fà molta estona que pugem i encara no ha començat el port de Querol d'uns 1000m. Aquí retrobem al Josep Batallé i les seves forces no són les
que tenia a les 6 del matí... El passem i es refà una mica i se’ns torna a afegir. A les 13:45h arribem a Morella i ens aturem a fer un entrepà de truita.
 Quin tros d'entrepà més bo i gros!!
Quan estem menjant, arriben el grup del Jordi. Amb ells va un noi de Tortosa, el Francesc Franco. Els faig fotos i a l'endemà li passaré al Jordi
 per si les vol penjar a la web del Planenc.
Es posa a ploure... Em poso l'impermeable i un barret també impermeable...(de fet me l'he posat només arribar al bar per no quedar-me gelat)   feia força fred. El Josep només porta un paravents! Joan també se’l posa. Paguem les consumicions i ens preparem per aguantar tot el diluvi  que ens cauria fins arribar a Calaceit, a les 16:56h.
Només sortir hem de pujar cap al Port de Torre Miró d'uns 1200m i després d'haver menjat i plovent...
Només faltava que es posés a nevar i ens caiguessin "chuzos de punta".
El Josep no pot amb la seva ànima i ens diu que marxem...
Diuen que de Morella a Calaceit és baixada...  Quina gràcia!!  Home, si es mira l'altimetria d'un lloc i l'altre, pos sí... però es que entre mig hi ha
moltísimes pujades i baixades!!
A les 16:56 estem segellant a la benzinera de la sortida del poble. I al costat és l'Hostal Los cazadores on ens prenem una pasta i una coca-cola i carreguem d'aigua.
Només sortir ens agafa el Josep un altra vegada i ve amb nosaltres fins a Falset.
A les 18:00h passem per Gandesa i poc després per Corbera d'Ebre. A les 18:45 creuem l'Ebre per Mora d'Ebre. D'aquí al final hi ha 80km que es faran molt llargs. Es aquí que al Josep Batallé li agafa allò que ens ha passat a tothom i no podem amb la nostra ànima. Es queda a 0.
El Joan em demana que com vaig de menjar... encara porto un entrepà de truita a l'esquena i li ofereixo al Josep. També "barretes" i gominoles.
Em diu que moltes gràcies però no es pot empassar res...  Es d'aquells moments en que el cos no admet res de res...
Es queda i nosaltres seguim cap a Riudecols i després Reus. Segellem a la benzinera de l'entrada a les 20:53h i prenem un tros de pastís i una coca-cola.
Som al km 370 i encara ens falten 30. Creuem Reus sense problema. Jo ja m’havia estudiat per on passar.
Són les 21:00h i encara no he vist al company Prudenci, que va dir que vindria a trobar-nos amb la moto.
Aquestos últims 30 km es fan eterns. Anem a Valls i després al Pla de Santa María. Al sortir de Valls es veuen les llums del Pla però no acabaven d'arribar mai.
Em semblava que cada vegada eren més lluny. Arribem al poliesportiu del Pla a les 22:37h.
Aquí em donen la mala notícia que el company  Josep de la Bisbal d'Empordà ha plegat. No va saber creuar Reus i se’n va anar cap on no tocava. Així que va trucar un taxi i s'ha acabat el patir... Ha de ser molt dur tindre la mel a la boca, de la victòria i no poder assaborir-la...
Haver de plegar quan et falten 30 km i en portes 370 de fets...
Vaig fer una mena d'aposta amb el meu amic de que arribaria cap allà a les 22:30h i ell va dir que una mica més tard... cap allà a les 23:00h.
Ningú va guanyar però em vaig apropar més jo.
Tinc un mal de cames que no m'aguanto... el cul encetat... els genolls... i un cansament...
Truco al company per dir-li que ho havia aconseguit. No li parlo però deixo un missatge de veu.
Recullo la medalla del 400 i la del 300 passat. I em poso a dormir al furgó. De dormir... gens ni mica, però almenys he descansat. A les 4:30h me’n vaig a casa.
 Abans vaig a veure si ha arribat l'Àlex. El seu Patrol encara hi és, m'apropo i veig que te la bici a dintre. Deu ser dormint. No li dic res i marxo.
Al sortir del poble m'aturen els mossos. Em fan preguntes sobre la bici... diu que havien vist molts de ciclistes de nit.
Al 300 d'aquí mateix del 6/4/2012, també em van aturar a l'Arboç.
A casa em prenc 1 litre de brou de carn calent i a dormir...

P.D. Insisteixo amb el meu agraïment al Joan Marcó. De no ser per ell, aquesta història no hagués tingut un final tant sucós.


Per fotos veure enllaç:https://picasaweb.google.com/100660487779710661103/NuevaCarpeta02?authkey=Gv1sRgCO2D49XwxOOh9QE


3 comentarios:

Ivan dijo...

Gran crónica Agustí, felicidades por acabarla y hacer tan buen tiempo.
Es increible lo que haceis, llegando y volviendo hasta sitios como Morella en un solo dia. Espero que vaya muy bien la de 600 si la haces!
Un saludo

Agustí dijo...

Gracias Iván. Te digo lo mismo que a Adielo. Si te animas,ya sabes...

PETRELLI dijo...

Agustí , felicidades .No tienes fin , el próximo anuncio de duracell lo hareis entre Sergio y tú jajaja.

Sólo leyendo la crónica te duelen las piernas .

Enhorabuena .