lunes, 3 de junio de 2013

Brevet 400 Granollers 2013 Brevet 400 Granollers 2013.

Confirmat. Tinc els 400 entravessats!
Després dels 400 de l'any passat i enguany del Pla de Sta Maria d'aquest  25 de Maig passat i aquest de Granollers de l'1 de Juny... No puc amb ells! No us podeu imaginar tot el que he patit...
La ventada del 400 del Pla passat,era una brisa d'estiu comparada amb l'huracà d'aquest 400 de Granollers

Aquest dissabte 1 de Juny,em toca el despertador a les 4:15h. Esmorzo (no sé si és esmorzar,perquè poques hores abans estava sopant)
i m'en vaig cap a Granollers. Per trobar el local del C.C. Granollers,he de donar moltes voltes perquè estan amb obres. Allò va omplint-se de gent.
Veig molts coneguts. La sortida és a les 6:15h. Ens obre camí un cotxe de la Policia Municipal fins la sortida de Granollers.
Havía parlat d'anar amb en J.C. Cruz i el seu company Fernando Cebey,però quan portem uns pocs km,veig que aquell ritme que porten no és el meu. Em deixo caure i s'en van... això abans d'arribar a Mataró per La Roca. Vaig pujant amb un paio que també s'ha desgastat i... anem fent.
Abans de Lloret de mar,trobo al grup d'en Casserres de Vic. Són força grans però van molt depressa. També hi ha en Xavi Salas,és algú que diu que m'ha vist a moltes brevets. S'ha descarregat al gps el track del recorregut fet per ell... i sort d'això... Vaig amb ells fins a Tossa de Mar. Al bar on ens aturem,no tenen segell i molt amablement,un senyor que hi ha prenent un cafè,ens diu que ens el posarà ell de la botiga de lloguer de bicis que te allà a la vora. Els demés comencen a menjar i treure's roba i s'en van al bar. Jo,tinc de tot i m'en vaig en busca de Calonge.  El paisatge és preciós amb moltes pujades i baixades. Per aquí va passar la BPB de l'any passat i encara ho recordo. Amb mí, vé aquell noi que s'havía despenjat del grup que pujava fent carreres. Diu que aquell paisatge és per disfrutar i pasar-s'ho bé. Estic d'acord ,però jo vaig per feina i ell es va quedant fins que el perdo de vista pel retrovisor.
Si el vull veure,ja vindré per vacances per fer turisme i el veuré amb tota tranquilitat.
Faig tota la pujada passat Tossa i baixo cap a Calonge. No veig cap indicador per anar a La Bisbal d'Empordà. M'aturo al stop i deseguida vénen en J.C. Cruz i Fernando Cebey que eren aturats a una benzionera i no els he vist. No entenc perquè tant córrer per després aturar-se i els passo... Coneixen el camí i vaig vorejant la costa amb ells. Per aquí trobem a dos nois d'Ayala.Van molt depressa... i quan veig això,penso que estàn molt segurs d'ells mateixos ò són uns inconsciens i no saben què els vé per davant. Segueix fent moltíssim de vent. És impossible avançar... mai havía pedalat amb unes condicions tan dolentes com aquestes. Per Verges ens aturem a una benzinera. Estem morts i sense beguda. Descansem,mengem i carreguem d'aigua. Els dos nois d'Ayala marxen,que els remolcarà un cotxe... (no sé si és massa correcte això,però bé...)
Hi tornem i segueix fent encara més vent. Trobem a en Marc i Pep Terradellas. Els agafem i vénen amb nosaltres. Hem d'anar a Castelló d'Empuries. Sortim cap a Vilacolum i... ens perdem! Uns diuen que cap a la C-31,però jo no ho tinc gens clar. Més avant veig una benzinera i anem a preguntar. La dependenta li explica a ún d'ells i seguim... No veig per enlloc cap indicador per anar a Castelló d'Empuries. Fem 10 km cara vent... allò és un huracà... arribem a una rotonda i... ningú sabem cap on anar! Els dic que jo,estava perdut al sortir a Vilacolum. Tornem enrrera. Ara el vent bufa de cul... m'emprenya moltíssim fer km sense necessitat. He de seguir la meva intuició... Ja m'ha passat moltes vegades que em deixo portar per gent, que ho te molt clar i sap cap on va (ò això diu) i em fan perdre... Agafem la primera entrada cap a Riumors... és un camí de terra,pedres i sotracs. (tot per no baixar 2 km més ) Diuen que són 3 km... així que a fer ciclocross! Com això no ha estat prou,el camí arriba a un punt on només va a dreta i esquerra... i com no... sense indicadors! Visca!! Diuen d'anar a esquerra... (jo penso que sí és d'on venim i hem hagut de donar la volta...) Quan m'atipo,m'aturo. 2 d'ells segueixen i em torno a veure perdut... El temps passa i jo estic al mig del no res... Miro la cartografía del gps i veig que d'on estem,hem d'anar cap enrrera i a la dreta per arribar a Riumors. Els que han marxat,no tornen.Un d'ells els truca i li surt la bustia de veu. Els dic que jo m'en vaig,i ja ens agafarán. Vaig amb en Marc i Pep. Dels que s'han quedat,no en sabrem res més... Trobem Riumors i anem a Castelló d'Empuries. Passem Vilajuiga i arribem a L'Espolla,on posarem el 2on segell de pas. Abans d'arribar aquí i preveient que a tots els 400 m'agafa el mateix,em prenc un reconstituient i em fa l'efecte d'una pila nuclear. Em refà del tot. A l'Espolla entrem a un bar,tot ple de gent,que al veure'ns  es queden flipant. La bona dona ni ens farà menjar,ni entrepà. Només fa menjars "a la carta" Per sort te segell i carreguem d'aigua. Sortim cap a St Climent de Sescebes i Cantallops. El vent bufa de costat i hem d'anar amb molt de compte de no caure. Per aquest trosset,veig a l'Abel de La Palma i un company un poc al seu davant. Em diu que va cuït del tot. A Cantallops ens aturem un moment i seguim. Més avant,el company de l'Abel diu que aquest s'ha aturat a fer un cafè i que s'està plantejant de plegar... (a l'endemà em diu que va plegar a Agullana) Anem cap a la Vajol. La beguda que m'he pres,m'ha donat "aaaales" i tot i fent vent,quan vull anar-m'en ,només he de baixar corones i aixecar-me del sillín. Ningú pot amb mí... m'en faig creus! Una vegada a La Vajol,trobem a un des nois de l'Ayala que... plega!! No m'ho puc creure! Aquí menjem un plat de macarrons,una canya, una cola i tallat. tot 13€. Un poc més tard arriba en Marc (que va cuït del tot), menja i vé amb nosaltres... va molt per darrera...
Cal dir que aquí m'he emprenyat amb un client del bar que només feia que marejar-nos... Només arribar em comença a parlar i per educació,li responc. Una cosa és que em faci un parell de comentaris... Però el paio,és que s'encarnissa amb nosaltres i sembla que mai en té prou.  Al final,quan m'he atipat,tot cridant-li,li he dit que no ens toqués més els collons,ben fort perquè ho sentissin tots els clients i que ja n'hi havía prou.
I que si no li havía quedat prou clar,que li tornava a repetir. Què imbècil!!  A les fotos de La Vajol el veureu a la nostra esquena. El company de l'Abel ha comprat aigua i descansat una estona. Sense menjar s'en va. Diu que ja l'agafarem... Passat Maçanet el veiem que ja torna... es veu que no sap cap on anar. Quan ens veu, dona la volta i ens segueix.
Per Creixell,preguntem per anar a Garrigás,a unes nenes que estan ballant darrera una tanca de ferro. Diuen que són dels Escolapis... En Pep els demana si ens faríen un ball per nosaltres i accepten... els faig una foto i em demanen que la esborri. I és clar,la esborro davant d'elles. Hem gaudit d'un bon espectacle... Arribem a Garrigás i només trobem obert un Centre Cívic que no té segell. Ens hi posa el seu nom i DNI. En Marc no pot més i es queda a prendre un cafè i ens acomiadem. Llavors arriba el company de l'Abel. Nosaltres marxem. El següent control serà a M de Deu D Àngels. Hi ha una forta pujada,per això abans em torno a prendre un altra ampolleta de "pila nuclear"... em va bé. En Pep,no pot creure com puc anar tant lleuger amb una bici tant pesada. A l'endemà la pesaré i amb els 2 bidons plens d'aigua sumat a tot el demés pesa 15,5 kg.A la ermita,el bar és obert. Prenem un cola i un aigua... tot 3€!! (Em sembla que ens ha cobrat la tinta del segell)... Em poso els manguitos i les perneres. Estic tot suat de la pujada,però no fa fred com per posar-me la jaqueta d'hivern. Falten uns 90 km de martiri.
Fem la baixada i anen cap a Quart, Fornells i Les Mallorquines,St Celoni i Granollers. El vent ara ajuda,però de forces cada vegada n'hi ha menys. Es fosca nit. Anem a relleus com podem. Arribem al local del C.C.Granollers a les 00:10,després de 17:55h de la sortida.
Davant nostre només 5. Només penso amb 'Àlex,que si al 400 del Pla va plegar,no sé què haurà fet amb aquest. ( a l'endemà  em dirà que va plegar a Vilacolum)
Ja tenim 2 de 400 al sác!
He mirat les classificacions a la web del C.C. Granollers per veure els abandons (que segur que hi ha molts) però encara no les han penjat...
Dissabte que vé el 600 de La Pobla de Segur!!

 Per veure fotos: aquí

8 comentarios:

ANTU dijo...

Enhorabuena!!!
Porque cuando leo una cronica de alguna marcha cicloturista pienso en que yo la quiero hacer también, y en cambio cuando las cuelgas tu piensa que jamás sufriría tanto jajajajaja.
Madre mía que duro... y lo de la sensación de estar enmedio de la nada totalmente desorientado cuando te faltan kilometro y horas para llegar, menuda putada.
Bueno, espero que te vaya mejor incluso la de 600, ya que pedalear en contra de un huracán es muy incomodo jeje.

Agustí dijo...

Gracias Antu. Ahora que lo dices,puede parecer que mis crónicas sean para hacer aborrecer el ciclismo... De ninguna manera. Es la experiencia que viví en mis carnes y me limito a contarla tal y como pasó.
Y eso de sentirte perdido en medio de la nada,es para vivirlo... Pero bueno,se activa el sentido de la supervivencia, porque no me voy a quedar allí para siempre!

PETRELLI dijo...

Agustí , sigues agrandando tu leyenda .
Seguro que los problemas que has tenido en esta prueba te servirán para afrontar la de 600 de otra manera.
Ahora viene mejor tiempo y todos sabemos lo que castiga el viento , verás como en esta te va mucho mejor.

Ratifico lo del Antu , solo tienes mi apoyo moral , yo hacer estas cosas...... no me veo jajajaja.

Saludos .

Ivan dijo...

Como ya te dije muchas felicidades por acabar un nuevo 400. Todos somos aficionados al ciclismo, pero las brevets que tu haces, por filosofía de los corredores, dureza y cantidad de horas encima de la bici, parecen un deporte totalmente distinto. Mucho mérito.
Yo no digo que dentro de unos años me atreva con un 300 o un 400... ala, más de eso si que no creo que nunca me atreva!
Suerte para el 600!!

Agustí dijo...

Gracias Petrelli, con vuestro apoyo moral iré haciendo. como aquello que no mata te hace fuerte,seguro que me servirá para el 600.
Gracias también a tí,Ivan. En común con el ciclismo tenemos la bici... pero el como se desarrolla esta modalidad es muy diferente por distancia,circular de noche,kilometradas brutales, y muchas horas continuadas de sillín,orientación,horario de controles,dosificación de fuerzas,y a parte de estar como un toro,se ha de ser muy fuerte psicologicamente para afrontar todos los contratiempos que van saliendo. Ya me gustará verte y acompañarte en alguno si te animas.Saludos!!

Jonatan dijo...

Felicidades Agustí, otra mas! Por mi parte tus crónicas no aburren, eso si, no creo que me animen a hacer una brevet tampoco jajaj
Muchos ánimos para la de 600 y a ver si no hace tanto viento.

Agustí dijo...

Gracias Jonatan. Y no sé si sería mejor guardarme la experiencia para mi solito,porque lo que es animar a la gente... no se anima al leer la crónica,más bién todo lo contrario.
En cuanto a la previsión meteo para el 600 un 85% de lluvia con tormentas
Chapuzón asegurado! Y viva la Pepa...

peret dijo...

Feliçitats un cop mes per la teva inesgotable abilitat engullidora de quilometres,ets una pasada ,ep!!! ni s'et passi per el cap el fet de no compartir les teves experiencies poder a la llarga engresquin a mes d'un ,si mes no tant sols el fet de llegirles ja et fa viureles i sentirles aprop,jo per par meva t'animo a que mai paris de donar pedals i d'escriure croniques LES NECESITEM una abraçada company